BG 02 441 4633dobre-doshli@webfactory.bg

ОНЛАЙН БИЗНЕС РЕГИСТЪРЪТ НА БЪЛГАРИЯ ШОКИРАЩО Е ПАДНАЛ

03.06.2011

Он-лайн достъпът до Бизнес (Търговския) регистър на Агенцията по вписванията на България е бил внезапно недостъпен в четвъртък за ужас на много хора от бизнеса.

В съобщение на сайта на Търговския регистъра се казва:

"Уважаеми клиенти, във връзка с обновяването на системата, достъпът до сайта на Търговския регистър ще бъде временно недостъпен. Услугите, свързани с регистъра ще бъдат на разположение в Агенцията по вписванията. Извиняваме се за причиненото неудобство!"

Въпреки че проблемите с онлайн достъпа до регистъра продължават месеци наред, това е първият път, когато това е напълно невъзможно.

Според експерти падането на системата не е било причинено от нейния ъпгрейд, а по-скоро от сриването на няколко сървъра, на които се съхранява цялата информация за фирмите в България.

Тази ситуация е изключително опасна, тъй като тя може да доведе до загуба на информация, което би навредило на отделните предприятия, коментират те.

Тревожната новина идва само месец и половина след като управляващото мнозинство в парламента реши, че в момента неограничения публичен достъп до бизнес (Търговския) регистър на Агенцията по вписванията в България ще бъде ограничен, като от началото на 2012 година и ще се заплаща.

Това се предвижда с измененията в Закона за Търговския регистър, които парламентът прие окончателно в средата на април в изключително оспорван ход с гласовете на депутатите от управляващата партия и техните съюзници от националистическата партия Атака.

www.novinite.com

« Обратно